Abu Dhabi

Op deze pagina kom je alles te weten over het Emiraat Abu Dhabi. Eerst kan je wat algemene informatie lezen en daarna staan er tips over activiteiten die zeker de moeite waard zijn om te doen.

Algemene informatie

Abu Dhabi is net als Dubai een Emiraat van de Verenigd Arabische Emiraten. Het is ver uit de grootste Emiraat van allemaal. Van alle Emiraten heeft Abu Dhabi 86% van het land in bezit. Het Emiraat grenst aan Saoedi-Arabiƫ, Oman, Dubai en Sharjah. De meeste toeristen bezoeken de 2 bekendste steden: Al Ain en Abu Dhabi (ook meteen de hoofdstad van de Verenigd Arabische Emiraten). Andere steden die ook leuk zijn om een kijkje te nemen zijn Ruwais, Masdar en Muzayri. In de hoofdstad woont 70% van de hele bevolking van het Emiraat, dit zijn ongeveer 2,7 miljoen mensen. De stad is niet alleen populair onder de inwoners. Van alle toeristen die het Emiraat bezoeken, overnacht 90% in de hoofdstad.

Tips in Abu Dhabi

1. Sjeik Zayed-moskee

Het wordt door veel mensen aanbevolen om de Sjeik Zayed-moskee te bezoeken. Deze moskee schijnt een van de mooiste moskeeƫn van de wereld te zijn. Dit grote gebouw bestaat uit mooie details zowel buiten als binnen in de moskee. Je kan hier een rondleiding krijgen waarvoor je wel gepaste kleding moet hebben. Mocht je deze niet hebben, kan je ze altijd lenen bij de moskee. Je kan je bij de moskee wel 2 tot 3 uur vermaken, je raakt niet uitgekeken!

Moskee Abu Dhabi

2. Etihad Towers

De Etihad Towers zijn de meest luxe hotels waar ook de fast & furious film is opgenomen. Alles is mooi, een prachtig staaltje architectuur. Bovenop het hotel heb je een prachtig uitzicht over heel Abu Dhabi. Daarbij zit er ook een winkel centrum in het hotel. Mocht je hier niet verblijven, is het toch al de moeite om alleen even in de lobby en in het winkelcentrum te kijken. Het is luxer dan luxe.

Etihad Towers Abu Dhabi

3. National Exhibition Center

Ooit een gebouw gezien dat nog schuiner staat dan de toren van Pisa? In Abu Dhabi is het record van het meest schuine gebouw verbroken toen het National Exhibition Center werd gebouwd. Het gebouw mag je helaas niet betreden, maar een unieke ervaring om dit te zien. Daarbij is dit het grootste expositie centrum van het Midden-Oosten.

National Exhibition Center