Op reis naar Afrika

Wil jij op reis naar Afrika, maar weet je nog niet precies welk land jij het leukst en het meest geschikt vindt? Hier vind je een aantal bestemmingen in Afrika waar je in het kort uitleg krijgt wat hier te zien en te doen valt. Ga jij voor een zonovergoten vakantie of een rondreis boordevol cultuur en natuur? Maak kennis met deze Afrikaanse bestemmingen en kijk welke bestemming het met beste past bij jouw wensen en verwachtingen!

Namibië
Namibië ligt in het zuiden van Afrika. Je vindt hier veel ongerepte natuur zoals gigantische woestijngebieden en natuurparken vol wilde dieren. Ga op safari in het wereldberoemde Etosha National Park om de Big Five te zien, loop door fotogenieke kuststadjes zoals Swakopmund en ga naar natuurwonderen zoals de Sossusvlei en Deadvlei. Met een 4×4 jeep kun je het hele land door op zoek naar natuurschatten! Vind een reisbureau Namibië.

Tanzania
Er is geen betere safaribestemming dan Tanzania, beweren velen. Je kunt hier de grote migratie meemaken in de Serengeti. Bij de grote migratie gaan duizenden hoefdieren massaal naar een andere plek toe. Hier komt veel kabaal bij kijken en het is indrukwekkend om zo’n grote groep dieren met grote snelheid voorbij te zien razen. Tanzania heeft naast Serengeti nog tal van andere natuurparken waar je op safari kunt. Sluit je rondreis door Tanzania af bij het tropische eiland Zanzibar, vlak voor de kust. Vind een reisbureau Tanzania.

Zuid Afrika
Zuid Afrika is misschien wel het populairste land voor een rondreis. Je ervaart hier een geweldig mix tussen grote steden zoals Johannesburg en Kaapstad met een kenmerkende cultuur én natuurplekken waar je je ogen uitkijkt zoals het Krugerpark, Tsitsikamma National Park en Hluhluwe National Park. Bovendien heeft Zuid Afrika veel prachtige autoroutes voor een rondreis, denk aan de Panoramaroute en de Tuinroute waarbij je onderweg veel te zien krijgt.

Egypte
Egypte is een fantastisch land voor zowel een rondreis als een strandvakantie. Je kunt je vakantiedagen slijten aan de Rode Zee. In een all inclusive hotel kun je bijkleuren in de zon bij het zwembad, aan het strand of ga lekker snorkelen bij huisriffen vol exotische vissen. Bij een rondreis kun je denken aan bezienswaardigheden uit de oudheid. Bekijk mummies in de hoofdstad Cairo, bewonder de piramides van Gizeh en vaar over de lange rivier de Nijl.

Botswana
Botswana ligt naast Namibië en boven Zuid-Afrika. Het hoogtepunt van dit land is de Okavango Delta. In deze gigantische delta leven vele soorten wilde dieren. Je kunt de delta per traditionele boot, vliegtuig of jeep verkennen en de dieren spotten. Natuur staat echt op één in Botswana!

Madagaskar
Madagaskar is uniek als land. Dit grote eiland ligt voor de zuidoostkust van het continent. Je vindt hier planten en dieren die je bijna nergens anders ter wereld tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan de kenmerken baobab bomen en vele soorten maki’s die door de regenwouden rondslingeren. Laat je verrassen door Madagaskar!

Gambia
Gambia is hét land voor een onbezorgde zon, zee en strand vakantie. Kies een mooie badplaats en een fijn all inclusive hotel uit en geniet van de vele zonuren.

Seychellen en Mauritius
Deze eilandengroepen behoren ook tot Afrika. Ze zijn enorm populair voor een huwelijksreis. Dat komt door de tropische sfeer van de eilanden. Je hebt hier veel luxe resort waar het je aan niet zal ontbreken.