Reizen voor vakantie of zakenreis in coronatijd

Reizen is de verplaatsing van mensen tussen verschillende geografisch gescheiden gebieden. Reizen is een enkele reis of heen en terug en wordt meestal te voet, met de auto, het vliegtuig, de trein, de boot of op een andere manier gedaan. Het woordreizenverwijst naar het hele proces van beslissen om naar uw eindbestemming te reizen. Het omvat het controleren van het reisadvies, testen op corona en reiskosten. Die gezamenlijk reiskosten worden genoemd, zoals verblijfskosten, maaltijden en andere activiteiten.

Voorbeelden van Reizen

Als ik bijvoorbeeld van Amsterdam Schiphol naar Parijs zou reizen, moet ik met bepaalde factoren rekening houden om op mijn bestemming te komen: Laten we deze bestemmingen A en B noemen. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, dus de eerste factor waarmee ik rekening moet houden als ik hierheen reis is Parijs zelf. Laten we zeggen dat ik naar Parijs ga om enkele historische monumenten.

Laten we nu eens naar een iets ander voorbeeld kijken, waarbij u van Amsterdam naar Londen reist met de auto. Om Londen over de weg te bereiken duurt ongeveer 6 uur, en we moeten vele kilometers afleggen. Laten we dus ons tweede criterium bekijken: “laten we enkele dagen reizen en enkele populaire toeristische bestemmingen in Frankrijk bezoeken“. Hetzelfde planningsproces zou van toepassing zijn op deze reis, alleen de gekozen bestemmingen zouden verschillen.

Vrijetijdsreizen zijn alle reizen die voor het plezier worden gemaakt. Wij reizen vaak naar andere landen voor een vakantie. Maar wij noemen deze reis geenvrijetijdsreis“, ook al is het maar voor een paar dagen. Wij noemen het eerder een vakantie. Wanneer wij zeggen dat wij enkele dagen op reis gaan om enkele populaire toeristische bestemmingen in Zuid-Frankrijk te bezoeken, proberen wij geen zinvolle definitie te geven van reizen, ook al heeft het land van bestemming voor ons een lange geschiedenis. De Fransen bezoeken al eeuwenlang andere landen, dus het zou geen zin hebben om te proberen reizen op deze manier te definiëren.

Op zakenreis gaan

Zakenreizen zijn reizen naar een andere plaats voor zakelijke doeleinden. Het kan dus gaan om een reis naar Frankrijk om een transatlantische internationale conferentie bij te wonen, maar het kan ook gaan om een bedrijfsreis naar een of andere opkomende markt. Laten we dus eens kijken hoe de twee soorten reizen zinvol kunnen worden weergegeven door de term reizen. Een zakenreis vereist dat u aanzienlijke afstanden aflegt en kan vergaderingen en conferenties omvatten. Het zou veel weg hebben van het verkennen van een nieuw gebied in de wereld bijvoorbeeld.

Op vakantie gaan

Maar natuurlijk omvat dit soort reizen ook vrijetijdstoerisme. Mensen reizen voor hun plezier op veel verschillende manieren. Zo kan een cruise bijvoorbeeld worden gezien als een voorbeeld van vrijetijdstoerisme, omdat mensen voor een cruise vooral reizen voor hun plezier en niet zozeer voor hun werk. Ook een familie-uitstapje kan worden gezien als een voorbeeld van vrijetijdstoerisme, omdat een gezin meestal enige tijd op vakantie gaat in plaats van op één plaats vast te zitten.

De term zinvol reizen kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Het hangt dus af van uw perspectief. In het algemeen, als u de term reizen realistisch wilt gebruiken, zult u elke reis waarbij u op één plaats verblijft als reizen beschouwen. Maar als u de term vrijetijdsbesteding wilt gebruiken, dan zult u elke reis waarbij u tijd op meer dan één plaats doorbrengt als reizen beschouwen.