Burj Khalifa

Waar je ook in Dubai loopt, Burj Khalifa zie je altijd staan. Dit is namelijk het hoogste gebouw ter wereld en is gebouwd in 2007. De wolkenkrabber is maar liefst 828 meter hoog en daar is Dubai dan ook erg trots op. Burj Khalifa staat in Downtown Dubai, bij Dubai Fountain Lake en staat naast het allergrootste winkelcentrum van de wereld, Dubai Mall.

In de wolkenkrabber kun je alles vinden wat je maar kan bedenken. Er zijn vooral kantoorruimtes, maar er zijn ook 900 appartementen. Om hierin te wonen betaal je minimaal 1 miljoen euro. Daarbij is er ook een hotel, het Armani Hotel. Een luxer hotel dan dit kan je je bijna niet inbeelden. Ook zijn er een aantal restaurants, een moskee, zwambaden en een nachtclub. Er zijn ook observatieplatformen voor bezoekers, deze bevinden zich op de 124e, 125e en 148e verdieping. Vanaf deze verdiepingen heb je een geweldig zicht over Dubai. Op deze manier kan je toch de hoge toren bezoeken zonder dat je er hoeft te verblijven.

Perfecte foto’s

Vanaf de observatieplatformen van Burj Khalifa kun je prachtige foto’s maken. Zo is Palm Eiland vanaf hier goed te zien en kan je hier dus prachtige foto’s maken van dit Eiland. Ook Burj al Arab kan je vanaf hier perfect fotograferen. Wanneer het overdag helder weer is, is het zelfs mogelijk om een gedeelte van Iran te zien.

In Dubai zijn een paar plekken waar je de hele Burj Khalifa mooi op de foto kan zetten. Dit zijn de bekendste plekken:

  1. De populairste plek is vanaf het plein met de vele terrassen voor de Dubai Mall
  2. Op de brug bij Souk Al Bahar
  3. Voor het hotel The Addres Dubai Mall

Het is zeker een aanrader om de foto voor 13:00 te maken. Anders kan de stand van de zon ervoor zorgen dat de foto niet mooi is. Om de perfecte foto te maken zijn er 2 geschikte momenten per dag. De eerste is wanneer er geen wolk aan de lucht is en de zon achter je staat. Het tweede moment is in de avond tijdens het blauwe uurtje. Dit is het moment net na de zonsondergang.

Burj Khalifa