Een Tanzania rondreis maken

Een rondreis maken in Tanzania is iets dat steeds meer mensen doen. Van een spectaculaire safari door het Serengeti National Park, waar je gegarandeerd de Big 5 zult spotten, tot een wandeling door de vruchtbare en afgeschermde krater van Ngorongoro, waar u zomaar de zwarte neushoorn tegen zou kunnen komen. Laten we ook de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro, niet vergeten. Tanzania ligt in het Westen van Afrika en heeft een heel divers aanbod voor toeristen. Van prachtige National Parks tot eindeloze savannes en parelwitte stranden. Een Tanzania rondreis is dan ook zeer divers.

Deze plaatsen wilt u niet missen:

Op Safari in het Serengeti National Park

Je kunt natuurlijk niet naar Afrika gaan zonder de Big 5 te spotten. Geen zorgen, dit komt helemaal goed wanneer je op safari gaat in het Serengeti National Park in het Noorden van Afrika! Het Serengeti National Park is het beroemdste en mooiste wildpark ter wereld, omdat het een heel unieke ecologie kent en daarnaast de grootste verscheidenheid aan diersoorten. Jaarlijks vindt de Grote Trek plaats waarbij ongeveer een half miljoen zebra’s in een kudde van 40 kilometer lang door het gebied trekken, op de voet gevolgd door roofdieren. Wanneer dit fenomeen precies plaatsvindt is niet te voorspellen, omdat het elk jaar weer een spontane actie is.

In oktober begint het regenseizoen en migreren grote groepen dieren zich naar het zuidoosten van het park. Hierbij steken ze allerlei vlaktes over, waar de roofdieren hun slag slaan. Mocht je dit meemaken, dan is dit een prachtige toevoeging aan je rondreis in Tanzania.

De zwarte neushoorn in de Ngorongoro krater

Dit prachtige natuurgebied is ongeveer twintig kilometer breed en de krater zelf is ongeveer zeshonderd meter diep. Dit Achtste Wereldwonder is de grootste ingestorte vulkaan ter wereld! Ontdek tijdens een adembenemende tour de diverse diersoorten die worden aangetrokken door het zoutmeer in het centrum van de vulkaan. Of onderzoek de enorme rotswanden aan de randen van de krater. Ook staat het gebied bekend om de groep zwarte neushoorns die hier leven en zich regelmatig laten zien. Vanuit een uitkijkpunt kunt u alle dieren bij het zoutmeer goed bekijken

De kraterwant beschermt het gebied in de krater grotendeels tegen de dieren uit andere gebieden. In de krater leven ongeveer 25.000 zoogdieren en daarmee is dit het dichtstbevolkte gebied van de wereld. Het gebied staat dan ook op de Unesco lijst als werelderfgoed.

De Kilimanjaro mag je absoluut niet missen tijdens je rondreis in Tanzania

Deze slapende vulkaan, gelegen in een gelijknamig natuurgebied, is de grootste berg van Afrika en is zowel in trek bij échte bergbeklimmers als toeristen die enkel de prachtige natuur in dit gebied willen bewonderen. De Kilimanjaro berg ligt in het Kilimanjaro National Park, dat dicht bij de plaats Moshi ligt. Het is een hele uitdaging om deze enorme berg te beklimmen, want de temperatuur en luchtvochtigheid is sterk veranderlijk gedurende de klim. Dit gebied ligt in het noordoosten van Tanzania en staat en biedt allerlei wandel- en klimroutes op en rondom de berg. Wilt u helemaal naar het topje van de berg? Bereid u dan voor op een 7-daagse reis waarbij u op zo’n 5000 meter hoogte uit zult komen.