Dubai Mall

Dubai Mall is niet zo maar een winkelcentrum, het is het grootste winkelcentrum van de wereld! Dus als jij een echte shopping queen bent, moet jij hier zijn geweest. Het heeft maar liefst 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen op een half miljoen vierkante meter. Daarbij zitten in de Dubai Mall ook nog de grootste schoenenwinkel van de wereld en het grootste aquarium ter wereld.

Je kan de Dubai Mall vinden in Downtown Dubai naast Burj Khalifa. Gelukkig kan je je daar ook vermaken als je geen fanatieke shopper bent. Zo zijn er genoeg restaurants en café’s waar je even kan uitrusten. Het is een echte aanrader om de restaurants en café’s met een terras aan de fontein zijde te bezoeken. Hier kun je dan genieten van een lekker drankje terwijl je kijkt naar de grootste fontein show van de wereld.

Als dit nog niet genoeg was, is er in het winkelcentrum ook nog een indoor ijsbaan. Hier kunnen wel 2000 mensen schaatsen. Daarbij is er ook nog een pret park in Dubai Mall en een super grote bioscoop met 22 zalen die wel 2800 zitplaatsen hebben.

Fontijn Dubai Mall

De winkels in Dubai Mall

De winkels die in Dubai Mall zitten gevestigd, zijn vooral bekende en internationale ketens. Zo kan je denken aan G-star, Nike, H&M, Hugo Boss en Dior. Op de begane grond is er een grote sieraden hemel. Hier zitten meer dan 200 juweliers die allemaal de mooiste horloges, armbanden en oorbellen verkopen. Er zijn natuurlijk ook andere winkels die dingen verkopen als: souvenirs, brillen, speelgoed, boeken of telefoons. Om alle winkels te zien in het grote winkelcentrum klik hier.

Dubai Mall binnen

Auto’s

Bij de hoofdingang van Dubai Mall ligt de valet parking. Hier staan elke avond de duurste auto’s geparkeerd en wel rijen dik. De autoliefhebbers raken hier niet uitgekeken. Om de meeste  en duurste auto’s te zien bij de valet parking is het zeker een aanrader om op donderdag- of vrijdagavond een kijkje te nemen. Mocht je dit nog niet genoeg vinden dan kan je vanuit het winkelcentrum nog gaan kijken in de parkeergarages.

Auto Dubai