Palm Jumeirah

Het kunst eiland Palm Jumeirah, ook wel palm eiland genoemd, is een van de bekendste bouwwerken van Dubai. In totaal heeft dit kunst schiereiland 12 miljard dollar gekost. Hierdoor is wel de kustlijn van Dubai uitgebreid met 72 kilometer. Het eiland heeft de vorm van een palmboom. De palmboom heeft een stam, 16 takken en ook nog een 11 kilometer lange golfbreker om de palmboom heen. In totaal is de oppervlakte gelijk aan 800 voetbalvelden. Je kan op Palm Jumeirah komen door een 300 meter lange brug. De golfbreker kan je bereiken via de stam van de palmboom. Vanaf hier loopt een ondergrondse tunnel naar de golfbreker.

Palm Jumeirah

Verblijven op Palm Jumeirah

Op het eiland staan 2000 kleine appartementen en 1500 villa’s. Natuurlijk zijn ook hier weer erg luxe hotels te vinden. Het bekendste hotel is Atlantis The Palm. Dit hotel staat op de ring rondom de palmboom (op de golfbreker dus). Alle andere hotels zijn ook hier gevestigd. Alle villa’s staan op de takken/bladeren van de palmboom en de appartementen staan op de stam. Op Palm Jumeirah zijn ook nog diverse stranden, jachthavens en restaurants te vinden.

Atlantis Palm Hotel

Activiteiten

Naast het Atlantis The Palm hotel ligt Aquaventure. Dit is het grootste waterpark van het Midden-Oosten. Hier kan je je de hele dag vermaken met 42 hectare aan waterpret. De hoogtepunten van het park zijn The Rapids en een 75 meter hoge glijbaan. The Rapids is een waterbaan met stroomversnellingen. De 75 meter hoge glijbaan gaat door het haaienverblijf heen. Je glijdt dus letterlijk door de haaien. Als je verblijft in het Atlantis The Palm hotel is de toegang naar het waterpark gratis. Voor de andere bezoekers kost een dagje Aquaventure 200 AED voor volwassene en 160 AED voor kinderen.

Een andere activiteit die je kan doen op het eiland is met dolfijnen zwemmen in Dolphin Bay. Dit is zeker niet goedkoop om te doen. Je betaalt minimaal 200 euro om met een dolfijn te zwemmen. Dit is natuurlijk wel een erg bijzondere ervaring.

Leave a Reply