Burj al Arab

Burj al Arab is het enige 7 sterren hotel op de wereld. Nu denk je vast een 7 sterrenhotel? Officieel kan dit helemaal niet, maar het hotel heeft zoveel luxe dat het daarmee wordt vergeleken. Het hotel staat op een kunstmatig eilandje in de Perzische Golf op 300 meter afstand van het vaste land van Dubai. De vorm van het gebouw is geïnspireerd op een dhow. Dit is een Arabisch schip. Om op het eiland en dus in Burj al Arab te komen, is er een lange brug aangelegd die toegang geeft tot het hotel. Hier worden alleen mensen toegelaten die gast zijn in het hotel, die zijn uitgenodigd, die een reservering hebben voor de Skyview Bar of mensen die in een restaurant van het hotel gaan eten. Op deze manier willen ze pottenkijkers voorkomen en zij worden dag ook tegengehouden bij de toegang van de brug.

Een nachtje in Burj al Arab

De bouw van het hotel is erg duur uitgevallen. Om deze kosten terug te verdienen moet het hotel 400 jaar volgeboekt zijn. Vanaf dan wordt het hotel pas rendabel. Er is nooit exact bekend gemaakt hoeveel Burj al Arab heeft gekost, maar er wordt gesproken over 650 miljoen dollar. Daardoor is het zeker niet goedkoop om hier een nachtje te verblijven. Het kost tussen de €500 en €1000 euro om een nachtje in het beroemde hotel te slapen. Als hoogtepunt heeft het hotel twee penthouses. Om hier te slapen betaal je €30.000 tot €50.000 per nacht. Gelukkig krijg je hierbij wel een butler die 24 uur per dag voor je klaar staat en een privé chauffeur.

De perfecte foto

Net als de meeste gebouwen in Dubai is ook dit gebouw erg hoog. Hierdoor is het lastig om dit prachtige gebouw op de foto te zetten. Voor de perfecte foto is het een aanrader om naar Umm Suqeim Park strand te gaan. Dit ligt vlakbij het hotel. Je kan vanaf hier precies het hele gebouw fotograferen. Tip: maak een foto vlak voordat de zon onder gaat. Op deze manier heb je het prachtige hotel, het super mooie strand en een stralende lucht op een foto.

Burj al Arab