Downtown Dubai

Downtown Dubai is de meest moderne wijk in Dubai. Hier staan de grootste gebouwen waaronder het hoogste gebouw van de wereld: Burj Khalifa. In deze wijk kan je ook het grootste winkelcentrum ter wereld vinden (Dubai Mall) en de grootste fonteinenshow op de wereld (Dubai Fountain). De afgelopen jaren heeft Downtown Dubai een grote groei meegemaakt en deze is nog niet afgelopen. Op dit moment wordt er nog steeds gewerkt aan grote wolkenkrabbers en hotels.

Boulevard

De grote weg van de wijk is Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard. Hier kun je dan ook de meeste en mooiste bouwwerken vinden van Dubai. Aan deze boulevard liggen leuke restaurants en er zijn verschillende uitgaansgelegenheden. Natuurlijk bevindt zich ook hier een erg luxe hotel, The Palace Old Town. Dit hotel is gelegen bij het kleinere winkelcentrum Souk al Bahar, wat is aangelegd rond het meer van de Dubai Fountain. Het is volledig in Arabische stijl gebouwd.

kleine winkelcentrum Downtown Dubai

Winkelcentrum

Souk al Bahar heeft erg veel verschillende winkels. Zo zijn er verschillende souvenirwinkeltjes en kledingwinkels met de traditionele kleding van Dubai. Daarnaast zijn er ook verschillende restaurants met uitzicht op het hoogste gebouw van de wereld.

Vervoer naar Downtown Dubai

Om in Downtown Dubai te komen kan je gebruik maken van de metro. Dit is ook meteen de snelste manier om er te komen. Je bent midden in de wijk als je uitstapt bij de halte Dubai Mall / Burj Khalifa. Vanaf hier loop je in 10 minuten naar deze prachtige gebouwen. Er is zelfs een looptunnel naar de Mall aangelegd met airco om zo de warmte niet in te hoeven. Wanneer je uit deze tunnel komt dat je middenin het enorme winkelcentrum. Je hebt ook de mogelijkheid om met de bus of de taxi te gaan. Als je met de bus gaat kan je het beste uitstappen bij een halte in de buurt van de Burj Khalifa. Als je liever met de taxi gaat, laat je dan afzetten voor de Burj Khalifa.

Downtown Dubai

 

Leave a Reply