Het weer in Dubai

In Dubai schijnt bijna altijd de zon. Heel af en toe kan er wel eens regen vallen, maar dan blijft het gewoon een lekkere temperatuur. In de wintermaanden is het lekker warm, waardoor het ook ideaal is om in de winter naar Dubai te reizen. In de zomer is het extreem warm. Sommige bewoners gaan zelfs een tijdje ergens anders wonen door de hitte. Iedereen die er in juli of augustus is geweest, kent de extreme warmte en benauwdheid. De enige plekken waar het in deze maanden uit te houden is, zijn in de ruimtes met airco of in verkoelend water van de zee of een zwembad. Door deze extreme warmte is het klimaat dan ook een woestijn klimaat.

Klimaat van Dubai

Door het woestijn klimaat zijn er warme en droge winters en nog warmere en drogere zomers. Normaal gesproken koelt het snel af wanneer er een woestijn klimaat heerst. Maar doordat het Emiraat aan de zee ligt waarvan het water een hoge temperatuur heeft, koelt het minder snel af. In de zomer komt de temperatuur zowel overdag als in de nacht niet onder de 30 graden.

Dubai vanaf woestijn

Het weer per maand

Januari

In januari is het maximaal 24 graden en minimaal 14 graden in Dubai. Gemiddeld is het rond de 23 graden. Er zijn 8 zonuren per dag en gemiddeld regent het 2 dagen van de hele maand.

Februari

In februari is het maximaal 25 graden en minimaal 15 graden. Gemiddeld is het rond de 23 graden. Er zijn 8 zonuren per dag en gemiddeld regent het 3 dagen gedurende de maand.

Maart

In maart is het maximaal 28 graden en minimaal 17 graden. Gemiddeld is het rond de 24 graden. Er zijn 8 zonuren per dag en gemiddeld regent het 3 dagen van de hele maand.

April

In april is het maximaal 33 graden en minimaal 20 graden. Gemiddeld is het rond de 25 graden. Er zijn 10 zonuren per dag en gemiddeld regent het 2 dagen van de hele maand.

Mei

In mei is het maximaal 37 graden en minimaal 23 graden. Gemiddeld is het rond de 29 graden. Er zijn 11 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in de maand.

Juni

In juni is het maximaal 39 graden en minimaal 26 graden. Gemiddeld is het rond de 31 graden. Er zijn 11 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in deze maand.

Juli

In juli is het maximaal 41 graden en minimaal 29 graden. Gemiddeld is het rond de 32 graden. Er zijn 10 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in deze maand.

Augustus

In augustus is het maximaal 42 graden en minimaal 30 graden. Gemiddeld is het rond de 33 graden. Er zijn 10 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in deze maand.

September

In september is het maximaal 40 graden en minimaal 26 graden. Gemiddeld is het rond de 32 graden. Er zijn 10 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in deze maand.

Oktober

In oktober is het maximaal 35 graden en minimaal 23 graden. Gemiddeld is het rond de 31 graden. Er zijn 10 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in deze maand.

November

In november is het maximaal 31 graden en minimaal 18 graden. Gemiddeld is het rond de 28 graden. Er zijn 9 zonuren per dag en er valt nooit meer dan 5 millimeter regen in deze maand.

December

In december is het maximaal 26 graden en minimaal 15 graden. Gemiddeld is het rond de 25 graden. Er zijn 8 zonuren per dag en gemiddeld regent het 2 dagen van de hele maand.

 

One thought on “Het weer in Dubai

Comments are closed.